Expandering i Nastola

Som en del av vår investingsplan kommer Arcos Hydaulik Oy i Nastola genomföra en utökning och renovering av sina lokaler. För att optimera flödet och öka flexibiliteten kommer en omstrukturering av maskinparken äga rum. Omstruktureringen tillsammans med den kommande installationen av en fleroperationsmaskin i mars kommer ge oss större flexibilitet och kortare ledtider. Vi kommer kunna erbjuda ett ökat utbud av hydraulcylindrar samt öppna upp större möjligheter att renovera cylindrar.

Efter en lång planeringsprocess har vi äntligen tagit det första steget och tillsammans med Kausalan Pinnoite Oy renoverat golven. Nu återstår flytt och installation av maskiner.

Tack för besöken på Elmia

Vi vill tacka alla som tog sig tiden att besöka vår monter under mässan. Vi har haft väldigt roliga 4 dagar med många spännanade besök av såväl redan kända som nya kunder och bekantskaper. Vi hoppas ni fann vårt utbud intressant och om ni har mer att prata om ringer ni oss på 0243-820 75.

 

Ny hemsida

Nu är den äntligen här. En helt ny webbplats att representera det nya Arcos Hydraulik. När sammanslagningen med PMC Cylinders i juli var ett faktum togs beslutet om en ny gemensam hemsida. Efter några månaders utveckling finns nu produkten av det arbetet här och vi kunde inte vara mer nöjda.

Huvudmålet för hemsidan är att snabbt ge besökaren en överblick av våra styrkor och vårt kunnande inom hydraulik och varför det nya Arcos Hydraulik är en stabil och trygg partner.  Genom att skapa en gemensam uppfräschad variant av våra tidigare snarlika webbplatser skapar vi ett flöde tidigare besökare känner igen och där de snabbt kan lokalisera det som intresserar dem.

Vi är väldigt glada över att kunna presentera denna nya hemsida och vi hoppas att den fungerar lika bra för er som vi tänkt.

Elmia

Den 13 – 16 november är det dags för Elmia Subcontractor i Jönköping och vi finns på plats. Detta blir, för oss, den första mässan tillsammans som det nya Arcos Hydraulik. Vi hoppas få träffa så många av er som möjligt där och få chansen att visa vår nya ökade styrka och hur denna sammanslagning kommer vara till nytta för alla parter.  Ni finner oss i monter A09:31. Kom förbi.

Nya maskiner

Vi genomgår ständiga förändringar och förbättringar för att maximera produktiviteten och kapaciteten i våra fabriker. En förbättringsåtgärd vi genomför för tillfället är att investera i vår maskinpark. Samtliga fabriker omfattas av det investeringsprogram som finns planlagt och för en vecka skrevs papper på för det senaste tillskottet som kommer placeras i Borlänge.

Det senaste tillskottet är en Mazak Integrex e-670H. Ett omfattande arbete att flytta maskiner, gjuta fundament och göra platsen installationsklar väntar men förhoppningen är att maskinen ska finnas på plats och vara körklar till årsskiftet.

De andra investeringarna som vi väntar leverans av är:

Okuma MA-400 HA 10 paletter till Sävsjö

CNC Svarv Doosan 5100 XLY till Nastola.