Renovering

Låt dina cylindrar få en välförtjänt service under sommaren och till hösten!

Vi går mot semestertider och vi alla ser nog fram emot den välförtjänta ledigheten. Men har du sett till att alla får den vila och återhämtning de behöver?

Vi talar självklart om cylindrarna, för att de ska kunna fungera optimalt och du ska undvika onödiga driftstopp behöver även de semester med jämna mellanrum.

Regelbundet underhåll och service förlänger cylindrarnas liv och ser till att de fungerar optimalt.

 

Renoverad cylinder hos oss ger en garanti som ny!

När Du renoverar Din cylinder hos oss kontrolleras hela cylindern. Vi byter inte bara packningar utan vi ser till att tätningsytor och komponenter är i toppskick. Vid behov tillverkar vi även nya delar.

Det Du får tillbaka är helt enkelt en renoverad cylinder men i samma skick och med samma garanti som en ny.

 

Vore det inte härligt att starta semestern med vetskapen att dina cylindrar kommer få den service de behöver och resten av året kommer flyta på utan oväntade driftstopp och kostsamma avbrott?

 

Kontakta våra säljare redan idag!

Nils-Erik Johansson                                                    Jimmy Ström

0243-21 77 85                                                               0383-73 73 02

Nils-erik.johansson@arcos.se                                  jimmy.strom@arcos.se      

                        

 

Arcos Hydraulik förvärvar PMP Arcos OY

Borlänge 2020-08-17

 

Arcos Hydraulik förvärvar PMP Arcos OY

Arcos Hydraulik förvärvade den 13 augusti samtliga aktier i PMP Arcos OY.
PMP Arcos OY utvecklar och säljer oscillatorer och andra specialprodukter till framför allt pappers- och massaindustrin på en global marknad.

Arcos Hydraulik AB och PMP Arcos OY har sedan många år en framgångsrik affärsmässig relation och förvärvet är ett naturligt nästa steg. PMP Arcos OY:s tidigare ägare Ilkka Eivola kommer att arbeta vidare i bolaget som ansvarig för försäljningen, vilket kommer att säkerställa och ytterligare stärka företagets position på marknaden.

”PMP Arcos OY är ett mycket välskött bolag och vi är väldigt glada över att kunna välkomna både bolaget och Ilkka till Arcos Hydraulik. Vi ser fram emot att ta bolaget till nästa fas tillsammans med Ilkka”
säger Ewa Helgesson, CEO Arcos Hydraulik

Ilkka Eivola: ”Med Arcos Hydraulik ökar möjligheterna att utveckla verksamheten ytterligare, något jag ser fram emot att göra de kommande åren”

 

Ewa Helgesson

CEO Arcos Hydraulik
Ewa.Helgesson@arcos.se

 

 

Arcos Hydraulik utvecklar, tillverkar och renoverar hydrauliska cylindrar, system och specialprodukter till kunder inom industri, energi och marint i norra Europa

Arcos Hydraulik är ett helägt dotterbolag till Dacke Industri, en långsiktig ägare som investerar i innovativa teknikföretag med fokus på kundanpassade komponenter och system.

 

Invigning av ny aggregatverkstad

Efter ett långt arbete är vår aggregatverkstad färdigställd och invigd. Behovet av att utöka lokalerna har funnits länge och vi är väldigt glada över att se den färdiga produkten. Den nya lokalen tillhandahålls av Sävsjö kommun som totalrenoverat lokalen och erbjuder en 1 000 kvm lokal för både kontor och produktion. Expansionen till den nya lokalen hjälper oss att fortsätta utvecklas mot vår målsättning att vara en komplett hydraulikleverantör. Aggregat, cylindrar och know how.

Invigningen genomfördes av Benny, trogen medarbetare sedan 21 år, genom att klippa en hydraulslang och det deklarerades att aggregatverkstan är redo för produktion. Tal hölls av ledningen där de berättade vad expansionen betyder för oss. Man tog även tillfället i akt att tacka alla medarbetare för det hårda jobb de lagt ner för att genomföra flytten. Ett stort tack riktades även till våra ägare som beslutat om satsningen och det förtroende de har i oss.

Invigningen var ett lyckat event där vi firade expansionen tillsammans med våra medarbetare, Sävsjös kommunstyrelse, Sävsjös näringslivschef samt inbjuda gäster och leverantörer. Sammanlagt kom 100 personer för att fira tillsammans med oss vilket vi uppskattar enormt.

 

Ny lokal för aggregattillverkning närmar sig färdigställande

Just nu pågår full aktivitet i vår nya lokal i Sävsjö och om bara några få veckor är det dags för invigning. Behovet av mer produktionsyta för vår aggregattillverkning har funnits länge men det var inte fören möjligheten till en ny lokal uppenbarade sig vi kunde ta steget. I anslutning till vår fabrik i Sävsjö, endast meter därifrån, finns nu en ny lokal tillägnad hydraulaggregat.

Att kunna flytta ifrån den trångboddhet vi upplever idag till en ny lokal anpassad helt efter önskemål är få förunnat och något vi är väldigt glada över. Under veckorna som kommer genomförs det stora jobbet att inreda lokalen och se till att produktionen får ett genomtänkt och smidigt flöde genom hela processen.

Den stora invigningen kommer ske under Maj, vi kan knappt vänta. 

Ny maskin levererad till Nastola

Vår nya Puma 5100XLY anlände till Nastola fabriken i veckan. Leveransen är en del av Arcos Hydraulik Oy investeringsplan där vi ökar vår bearbetningskapacitet och förbättrar produktiviteten.

Investeringar pågår för hela Arcos Hydraulik-koncernen. I Borlänge har vi installerat en ny Mazak under föregående månad. I Sävsjö ser vi fram emot öppningen av den nya fabriken för hydraulaggregat och i Hällaryd levereras och installeras en ny Okuma just i detta ögonblick.

Expandering i Nastola

Som en del av vår investingsplan kommer Arcos Hydaulik Oy i Nastola genomföra en utökning och renovering av sina lokaler. För att optimera flödet och öka flexibiliteten kommer en omstrukturering av maskinparken äga rum. Omstruktureringen tillsammans med den kommande installationen av en fleroperationsmaskin i mars kommer ge oss större flexibilitet och kortare ledtider. Vi kommer kunna erbjuda ett ökat utbud av hydraulcylindrar samt öppna upp större möjligheter att renovera cylindrar.

Efter en lång planeringsprocess har vi äntligen tagit det första steget och tillsammans med Kausalan Pinnoite Oy renoverat golven. Nu återstår flytt och installation av maskiner.

Tack för besöken på Elmia

Vi vill tacka alla som tog sig tiden att besöka vår monter under mässan. Vi har haft väldigt roliga 4 dagar med många spännanade besök av såväl redan kända som nya kunder och bekantskaper. Vi hoppas ni fann vårt utbud intressant och om ni har mer att prata om ringer ni oss på 0243-820 75.

 

Ny hemsida

Nu är den äntligen här. En helt ny webbplats att representera det nya Arcos Hydraulik. När sammanslagningen med PMC Cylinders i juli var ett faktum togs beslutet om en ny gemensam hemsida. Efter några månaders utveckling finns nu produkten av det arbetet här och vi kunde inte vara mer nöjda.

Huvudmålet för hemsidan är att snabbt ge besökaren en överblick av våra styrkor och vårt kunnande inom hydraulik och varför det nya Arcos Hydraulik är en stabil och trygg partner.  Genom att skapa en gemensam uppfräschad variant av våra tidigare snarlika webbplatser skapar vi ett flöde tidigare besökare känner igen och där de snabbt kan lokalisera det som intresserar dem.

Vi är väldigt glada över att kunna presentera denna nya hemsida och vi hoppas att den fungerar lika bra för er som vi tänkt.

Elmia

Den 13 – 16 november är det dags för Elmia Subcontractor i Jönköping och vi finns på plats. Detta blir, för oss, den första mässan tillsammans som det nya Arcos Hydraulik. Vi hoppas få träffa så många av er som möjligt där och få chansen att visa vår nya ökade styrka och hur denna sammanslagning kommer vara till nytta för alla parter.  Ni finner oss i monter A09:31. Kom förbi.

Nya maskiner

Vi genomgår ständiga förändringar och förbättringar för att maximera produktiviteten och kapaciteten i våra fabriker. En förbättringsåtgärd vi genomför för tillfället är att investera i vår maskinpark. Samtliga fabriker omfattas av det investeringsprogram som finns planlagt och för en vecka skrevs papper på för det senaste tillskottet som kommer placeras i Borlänge.

Det senaste tillskottet är en Mazak Integrex e-670H. Ett omfattande arbete att flytta maskiner, gjuta fundament och göra platsen installationsklar väntar men förhoppningen är att maskinen ska finnas på plats och vara körklar till årsskiftet.

De andra investeringarna som vi väntar leverans av är:

Okuma MA-400 HA 10 paletter till Sävsjö

CNC Svarv Doosan 5100 XLY till Nastola.